Blog

Çöp Kamyonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

26 Eylül 2024
Çöp Kamyonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru Çöp Kamyonu Seçimi Nasıl Yapılır?

Çöp kamyonu alırken doğru seçimi yapmak hem operasyonel verimlilik hem de maliyet yönetimi açısından büyük önem taşır. İşte çöp kamyonu alırken göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar:

1-Doğru Kapasiteyi Seçmek

Çöp kamyonları, ihtiyacınıza göre değişen farklı metreküplere sahiptir. Çöp kamyonunun taşıma kapasitesi, hizmet vereceğiniz alanın büyüklüğüne ve atık miktarına uygun olmalıdır. Atık miktarına ve atığın niteliklerine uygun bir araç daha az sefer yapmanızı sağlar. Bu sayede araçtan alacağınız yakıt ve operasyon verimliliği artacaktır.

2-Malzeme Kalitesi

Uzun operasyon süreleri için malzeme kalitesi yüksek bir gövde tercih etmelisiniz. Paslanmaz çelik gövde malzemesi, yakıt tasarrufu sağlarken ayrıca aracınızın uzun ömürlü olmasını sağlar.

3-Teknik Donanım

Gelişmiş teknik donanım sayesinde zaman ve insan gücünden tasarruf sağlayabilirsiniz. Günümüz şehirlerinde çöp konteynerlerini kaldırma imkanı bulunan teknik donanıma sahip çöp toplama araçları kullanılmaktadır. Böylece pratik kullanımı ile operatörünüze kolaylık sağlamanın yanı sıra zamandan tasarruf yapmanızı da sağlar.

Hidrolik Sıkıştırma Teknolojisi:

Hidrolik sıkıştırma sayesinde atıkların çöp haznesinde kapladığı yeri azaltabilir ve kapasite imkanınızı artırabilirsiniz.

4-Satış Sonrası Servis

Aracınızın kullanım ömrünü uzatmak için alım yapacağınız firmanın güçlü satış sonrası destek hizmetine sahip olduğundan emin olmalısınız. Rutin bakım hizmetleri ve hızlı servis ağı ile olası arızaları kısa sürede çözme imkanı sunarak temizlik operasyonlarınıza ara vermeden devam ettirebilirsiniz.

Garanti ve Yedek Parça:  Ekipmanınıza verilen garanti süresine dikkat etmelisiniz. Uzun garanti süresi, üretici firmanın ürettiği ürüne duyduğu güveni gösterir.

Bu hususları göz önünde bulundurarak, ihtiyacınıza en uygun çöp toplama aracını seçebilir ve temizlik operasyonlarınızda en yüksek verimi elde edebilirsiniz